Što je pšenična trava?

Pšenična trava ima brojne zdravstvene prednosti i postala je popularna u Sjedinjenim Državama 1930-ih.

1930-tih godina, poljoprivredni kemičar Charles F. Schnabel koristio je mladice trave kako bi spasio umiruće piliće. Pilići su preživjeli i proizveli više jaja od ostalih kokoši.

Quaker Oats i druge tvrtke počele su financirati istraživanja o prednostima, a uskoro su postali dostupni raznoliki dodaci, sokovi i prašci od pšenične trave. Zagovornici pšenične trave kažu da je ona napunjena biljnim hranjivim tvarima koje mogu poboljšati zdravlje i ponuditi dodatnu prehranu.

To je super hrana

Pšenična trava  je napunjena snažnom kombinacijom hranjivih tvari koje ju čine iznimno korisnom za vaše zdravlje. Ima mnoge terapeutske prednosti i poznata je kao potpuna hrana. Opsežna kombinacija vitamina i hranjivih tvari može učiniti pšeničnu travu iznimnim izborom za poboljšanje vašeg blagostanja. Pšenična trava ima antioksidativna, antibakterijska i protuupalna svojstva.

Sadrži:

  • željeza
  • kalcij
  • enzime
  • magnezij
  • fitonutrijenata
  • 17 aminokiselina
  • vitamini A, C, E, K i B kompleksi
  • klorofil
  • proteine

Može eliminirati toksine

Hranjive tvari u pšeničnoj travi pomažu tijelu u uklanjanju nečistoća i pohranjenih toksina. Na primjer, klorofil pomaže u detoksikaciji tijela i pomaže u održavanju zdrave funkcije jetre. Kada se vaše tijelo očisti, možete vidjeti povećanje razine energije i bolje zdravlje u cjelini.

Može pomoći u probavi

Pšenična trava ima visoku razinu enzima koji pomažu u probavi pomažući tijelu da razgradi hranu i apsorbira hranjive tvari. To može pomoći u probavi.Detox učinci pšenične trave pomažu očistiti vaša crijeva u vidu smanjenja plinova, nadutosti, i abdominalnog nemira. Pšenična trava također može pomoći u oslobođenju zatvora, sindroma nadraženog crijeva i drugih probavnih problema.

Može pojačati vaš metabolizam

Konzumiranje pšenične trave može pojačati vaš metabolizam i pomoći u gubitku tjelesne težine. To je izvrstan izbor ako pazite na svoju težinu, jer je sadrži malo kalorija i nema masti.Pšenična trava je hrana bogata hranjivim tvarima, zbog čega se mnogi osjećaju puno brže i duže ih drži osjećaj punine. To može pomoći u smanjenju žudnje.

Može pojačati vaš imunološki sustav

Pšenična trava pojačava funkciju vašeg imunološkog sustava. To može pomoći u obrani od infekcija i bolesti. Osim toga, osjećat ćete se mnogo bolje kad imunitet bude na optimalnoj razini. Ako dobijete neku vrstu bolesti, snažan imunološki sustav može vam pomoći da se brže oporavite.

Može vam dati energiju

Vaša razina energije može biti viša od uobičajene hrane koju konzumirate. Kada vaše tijelo izbaci štetne tvari, vaša energija može biti usmjerena na obavljanje svakodnevnih zadataka i vježbanje. Osjećat ćete se pomlađenim i osvježenim.

Može sniziti krvni tlak

Možete sniziti krvni tlak konzumiranjem pšenične trave. Molekula klorofila je slična hemoglobinu i povećava broj krvnih stanica. To pomaže u normalizaciji krvnog tlaka. Također se smatra da pročišćava krv i poboljšava cirkulaciju krvi.

Može poboljšati kognitivne funkcije

Pšenična trava može poboljšati ukupnu mentalnu funkciju i smanjiti tjeskobu. Njezini neuroprotektivni učinci omogućuju bolju kognitivnu funkciju i mogu pomoći u obrani i liječenju od  Alzheimerovu bolest. Pomaže u sprječavanju gubitka pamćenja i može se koristiti za poboljšanje koordinacije ruku i očiju.

Može pomoći kod dijabetesa

Pšenična trava je pokazala da poboljšava razinu šećera u krvi kod osoba s dijabetesom. To je djelomično zato što pšenična trava ima spojeve koji imaju učinak sličan inzulinu. Smanjuje glikemijski indeks namirnica, što pozitivno utječe na razinu šećera u krvi.

Može pomoći kod artritisa

Protuupalna svojstva pšenične trave mogu ublažiti neke simptome artritisa, kao što su ukočenost, bol i oticanje. To može dovesti do smanjenja nelagode i poboljšanih funkcija.

Rizici

Ljudi koji su alergični na druge trave također mogu biti alergični i na pšeničnu travu. Isto tako, zbog unakrsne kontaminacije i unakrsnog oprašivanja, pšenična trava može sadržavati pelud drugih biljaka.

Osobe s alergijama na biljke trebaju se posavjetovati s liječnikom prije nego pokušaju s pšeničnom travom.

Cijena : 100,00kn 24kockice soka od pšenične trave

Biljni pripravci prema recepturi dr. Richarda Schulzea mogu se naručit na: 

                     099 645 0504 ili 092 352 7589  dr.schulze.hr@gmail.com

                   Radno vrijeme: od nedjelje do petka 8-16 sati

                  GRATIS POŠTARINA NA IZNOSE OD 400,00KN

Dostava GLS dostavnom službom,plačanje je prilikom zaprimanja paketa,rok isporuka je drugi radni dan(pon-pet)

 

Leave a comment