Dr. Richard Schulze

TKO JE DR. SCHULZE

Dr. Schulze dolazi iz malog poljoprivrednog gradića gdje je i odrastao, u ruralnom dijelu New Yorka. Jedne iznimno sniježne zimske noći probudila ga je majka koja je izbezumljeno nastojala dozvati liječnika, nažalost sve ceste su bile zatvorene.
Te iste noći njegov otac je polako i bolno umirao od srčanog udara. Mučio se više od sat vremena da bi na kraju prestao disati u naručju svog sina. Dr. Schulze je imao svega 11 godina. 3 godine kasnije, kad mu je bilo samo 14 godina, majka mu je također umrla od jakog srčanog udara. Oba roditelja su imala svega 55 godina kad su umrli.

U dobi od 16 godina i nakon godine dana u kojoj ga je pratilo loše zdravstveno stanje, liječnici su mladom Dr. Schulzeu dijagnosticirali genetsku malformaciju i bolest srca. Tada mu je rečeno da ukoliko se ne podvrgne otvorenoj operaciji srca, njegovo slabo i deformirano srce neće imati snage pumpati dovoljno krvi u tijelo odrasle osobe, te da bi radi toga mogao umrijeti u dobi od 20 godina. Odbio je operaciju, izašao iz bolnice i umjesto svega toga dao si u zadatak da otkrije prirodne načine kako bi izliječio svoje srce. Tijekom iduće 3 godine učinio je radikalne promjene u svom životu mladog tinejdžera. Prešao je na vegansku prehranu, započeo s intenzivnim programom vježbanja i doslovce je promijenio sve što je ulazilo i izlazilo iz njegovog tijela, uma i duha. Uronio je u stotine intenzivnih zdravih  prirodnih programa izlječenja, biljnih formula i programa detoksikacije, kao čišćenje, post, ispiranje i programe zdravog življenja. Ovog puta su mu rekli da se njegovo srce na neki čudesan način izliječilo. Dr. Schulze je ostvario svoje prvo čudo, čudo izlječenja.

Životnu priču dr.Richarda Schulzea možete pogledati na donjem videu:

UČENJE OD NAJBOLJIH UČITELJA

Dr.Schulze priznaje da je „vrebao“ jedne od najvećih doktora prošlog stoljeća, uključujući iznimno poznatog europskog doktora Paava Airolu. Učio je potom i stažirao kod velikog doktora Bernarda Jensena na njegovom ranču Hidden Valley Health Ranch. Također je studirao i potom radio kao pripravnik kod najvećeg američkog travara, kasnije velikog dr. Johna Christophera da bi zatim diplomirao na njegovom koledžu. Dr. Christopher ga je zamolio da ostane i uči tik uz njega godinama. Nakon smrti priznatog učitelja, dr. Schulze je nastavio podučavati na njegovom koledžu idućih desetak godina.

Osim dobivenog doktorata iz herbologije, dr. Schulze je također stekao diplome kao majstor travar i biljni farmaceut, potom doktorat iz prirodne medicine i tri crna pojasa iz borilačkih vještina.

UČI OD SVOJIH PACIJENATA

Ranih 70-tih godina prošlog stoljeća dr. Schulze otvara svoju prvu kliniku u New Yorku namijenjenu prirodnom liječenju, da bi potom nekoliko godina kasnije preselio kliniku u Južnu Karolinu. Svojim klinikama za prirodno liječenje upravljao je od ranih 70-tih godina prošlog stoljeća sve do sredine 90-tih godina. Tijekom tog razdoblja također je vodio i druge klinike za prirodno liječenje u Europi i Aziji. U dva desetljeća kliničke prakse doslovce je liječio na tisuće pacijenata. Dr. Schulze tvrdi da 5% njegovog znanja dolazi iz škole a 95% iz rada u klinici, te uvijek govori o svojim pacijentima kao pravim učiteljima.
Bez sumnje, njegovo stvarno kliničko iskustvo je upravo to što ga razlikuje od ostalih liječnika u ovom području.

Upravo je u ovom drugom desetljeću kliničke prakse radio gotovo isključivo s pacijentima koji su bolovali od srčanih, neuroloških, kancerogenih i ostalih degenerativnih (tzv. neizlječivih) bolesti. Njegova je klinika postala poznata za sve pacijente od kojih je zapadnjačka medicina digla ruke i koji su bili poslani u svoje domove da jednostavno umru. Njegova klinika je postala poznata po iznimno učinkovitom programu prirodnog liječenja, njezinim snažnim biljnim formulama i brojim izliječenim pacijentima, i to usprkos lošim prognozama njihovih liječnika. Veliki broj njegovih pacijenata i danas živi, 20 pa i 30 godina nakon što su im njihovi liječnici rekli da će umrijeti!

Glavni razlog radi kojeg su njegovi pacijenti bili u stanju kreirati svoje „vlastito čudo“, bila je činjenica da je dr. Schulze razvio nove tehnike, terapije, programe kao i biljnu medicinu, koji su otišli silno daleko od svega što se učinilo u prošlosti, otišao je u krajnosti gdje su se svi ostali liječnici prirodne medicine i travari bojali otići. Dr. Schulze je uvijek govorio „Pokušao sam svoje pacijente ubiti ekstremnim programima i biljnim formulama, uostalom, ionako su već trebali biti pokojni, baš zato nismo imali ništa za izgubiti.“ No, njegovi pacijenti nisu umrli. Umjesto toga su napredovali i ozdravili. Rezultat njegovog kliničkog rada bilo je postizanje čudesnih i neviđenih rezultata, toliko iznad očekivanja svega što se ikada mislilo o prirodnoj medicini.

Biljne formule dr. Schulza kao i programi prirodnog liječenja sada se koriste u klinikama diljem svijeta, za pomoć ljudima u izlječenju brojnih, navodno neizlječivih bolesti. Njegovi klinički rezultati odjeknuli su kako u zajednici prirodnog liječenja tako i u medicini. Njegovi pacijenti su pravo svjedočanstvo kako se možete izliječiti od doslovce bilo čega, prirodnim putem.

DIJELJENJE MUDROSTI OZDRAVLJENJA

Dr. Schulze je 11 godina radio kao ravnatelj na College of Herbology and Natural Healing u Velikoj Britaniji. 10 godina je držao naslov višeg profesora na školi Dr. Christopher’s School of Natural Healing te je bio direktor-suradnik na The Osho School for Naturopathic Medicine u Engleskoj, Francuskoj i Španjolskoj. Uz sve to, dr. Schulze je suosnivač udruge Master Herbalists u Velikoj Britaniji.

Podučavao je i predavao na brojnim sveučilištima, uključujući Cambridge i Oxford u Engleskoj, Trinity Medical College u Irskoj, Omega Institute u New Yorku, Cortijo Romero u Španjolskoj, te drugim brojnim institutima za prirodno liječenje kao i biljnim institutima diljem svijeta. Bio je gost predavač u brojnim crkvama kao i brojnim radijskim i televizijskim emisijama.
Dr. Schulza vole diljem svijeta radi njegovog intenziteta, strasti, predanosti studentima, smisla za humor, kreativnosti kao i radi njegovog uzbudljivog, entuzijastičnog i evanđeoskog stila kojim podučava. Uglavnom je prepoznat po svom nenadmašenom poimanju prirodnog liječenja.

PODUČAVATI PRIRODNO LIJEČENJE NJEGOVA JE ŽIVOTNA MISIJA

Godine 1994., 15 godina nakon što je formulirao biljne lijekove za svoje pacijente, dr. Schulze je otvorio američku botaničku ljekarnu koja proizvodi i prodaje za javnost njegove djelotvorne farmaceutsko-biljne formule.

Dr. Schulze i danas nastavlja sa svojom misijom stvaranjem novih biljnih lijekova, izdavanjem knjiga, publikacija, CD-a i DVD-a, u kojima opisuje svoje kliničke programe prirodnog liječenja. Također direktno komunicira s javnošću i to na dnevnoj bazi, putem interneta, odgovarajući na brojna pitanja kako od pacijenata tako i kupaca, snima video isječke u kojima objašnjava svoje brojne programe prirodne detoksikacije, čišćenja, ispiranja i programe zdravog življenja.